У Львові вдруге за місяць надійшло повідомлення про замінування всіх шкіл

У школах Львова відбувається евакуація дітей і працівників після анонімного повідомлення про замінування всіх шкіл міста, повідомила 21 січня пресслужба Львівської міської ради.

«Навчальні заклади діють згідно з протоколом, евакуйовують учнів і повідомляють батьків. Відповідні служби обстежать приміщення навчальних закладів і прилеглі до них території на предмет вибухонебезпечних речовин чи предметів», – йдеться в повідомленні.

12 січня уже надходило повідомлення про мінування всіх шкіл Львова. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження.

У Службі безпеки України 14 січня заявили, що неправдиві повідомлення про мінування є «поширеним інструментом в умовах гібридної агресії, котру Російська Федерація веде проти України».

Правоохоронці регулярно отримують повідомлення про мінування об’єктів соціальної інфраструктури, комерційних та державних установ, які, як правило, після перевірки не підтверджуються.

За поясненням СБУ, повідомлення про мінування можуть надходити на електронну пошту Служби безпеки, Нацполіції або власне «замінованих» установ, при цьому зловмисники використовують програмне забезпечення для збереження анонімності ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Торік зафіксовано понад 1100 повідомлень про псевдомінування, 300 «мінерів» встановили – СБУ

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

Ще новини

Leave a Comment